Sådan finder du din naturlige rytme

I bunden får du en øvelse i at finde din naturlige rytme.

Føler du indimellem at du går ved siden af dig selv?

At du ikke kan genkende eller lide dig selv? Det er som om en anden lever og agerer i dit liv. Du er faldet ud af din naturlige rytme og er ikke længere forbundet til din krop.

Meget af dit liv handler om at navigere din naturlige rytme i mødet med verden (= familien, vennerne, kollegaerne, trafikken osv.).

Sådan tænker du måske ikke på det i det daglige. Men noget af den friktion du oplever i dig og i forhold til andre i din hverdagen opstår, fordi du ofte kører i et tempo og en rytme, som ikke er din naturlige. Det er anstrengende og koster dig energi, fordi din krop arbejder hele tiden på at finde din egen rytme.

Det er sådan at oplevelsen af at gå ved siden af dig selv opstår. Det er naturligvis ikke din skyld, men noget af årsagen til at du ikke bevæger dig i din naturlige rytme ligger hos dig. Og noget er den måde verden er struktureret med sit særlige tempo.

Det er ikke altid muligt at ændre omstændighederne. Men du kan lære at genfinde din naturlige rytme og ikke miste forbindelsen til dig, når verden kræver et andet tempo.

Sådan bliver du i din naturlige rytme selvom omgivelserne har en anden rytme

Hvordan bevæger du dig i din naturlige rytme mens du også bevæger dig i verden?

Om et par uger skal jeg ud at vandre i en uge med en lille gruppe. Jeg har trænet i de sidste måneder for at kunne gå de lange daglige distancer.

En af de ting, jeg har lært gennem træningen, er, at det er vigtigt at holde sin egen rytme og sit eget tempo. Også selvom du går med en gruppe. Hvis du går hurtigere eller langsommere end din naturlige rytme, så får du lettere skader, vabler og bliver hurtigere kørt træt.

Så hvis jeg vil minimere chancen for skader og vabler, skal jeg gå i mit eget tempo. Jeg bliver derfor nødt til at stoppe op indimellem, selvom de andre går videre. Jeg bliver nogen gange nødt til at fortsætte, selv om de andre stopper.

IUdfordringen ved det er, at nogle af mine forankrede kropsmønstrer melder sig på banen:

  • Min frygt for at blive efterladt og adskilt fra gruppen.
  • Min frygt for ikke at være stærk nok til de lange distancer.
  • Min tendens til at presse mig selv for at være en af de hurtige.

 

KUNSTEN AT NAVIGERE DIT EGET TEMPO

Så en del af min træning til denne tur, udover at vandre en hel masse med rygsæk på, er gennem min kropsorienterede praksis med bevægelse og kropscentrerede øvelser, at forløse frygten og den stress, det skaber

Den praksis tillader mig skridt for skridt at falde mere og mere ind i min egen rytme når jeg går. Også selvom jeg følges med andre samtidig, er jeg ikke adskilt fra oplevelsen af min egen krop i bevægelse.

Det er en kunst at navigere dit eget tempo og samtidig indrette dig efter andre og deres tempo, uden at det kreere nedbrydende stres. Det kræver træning, hvor du træner både indre og ydre opmærksomhed samtidig.

Det er en af de essentielle færdigheder,  jeg lærer mine en-til-en klienter og dem, der deltager i mine holdtræninger.

Hvad får du ud af det?

Når du lander i din egen rytme og tempo og bliver bedre og bedre til at navigere det felt, så reduceres din indre konflikt kroppen  mere og mere. I stedet opstår der en intim relation til dig selv, en indre forbindelse til hele dig.

Det betyder:

  • At dine gløder ikke går ud.
  • Du har mere energi og bliver ikke så nemt udbrændt.
  • Du får adgang til kvaliteter og oplevelser du ikke har haft længe, f.eks. nydelse, ro, energi, styrke er blot eksempler.

Din krop og ’fysikaltet’ styrkers. Gamle symptomer og skader reduceres eller forsvinder, da kroppens egen helingsproces har bedre vilkår for at arbejde optimalt.

Er du nysgerrig efter at lære, at finde din egen rytme og navigere den i en hektisk verden, hvis krav ofte får dig ud af din naturlige rytme? Lad os tage en gratis og uforpligtende snak.

Vi udforsker temaer som:

  • Hvordan bliver du i din egen naturlige rytme og dit eget tempo, når dine omgivelser, familie, venner, kollegaer osv. påvirker dig til at følge deres rytme?
  • Hvordan navigerer du din egen rytme og andres samtidig, uden at blive drænet?
  • Hvad er det historisk, som påvirker dig i dag, så du ikke finder din naturlige rytme og derfor mister styrke, bliver udkørt og træt?
  • Hvordan forløser du historien som er forankret i din krop, så du falder ind i din naturlige rytme?

Prøv også denne simple øvelse “Find din naturlige rytme”: