Derfor er det en god ide at velkomme passivitet

Bemærk: I bunden af indlægget finder du en øvelse i at generere passiv energi.

Passivitet er en naturlig og nødvendig tilstand. Det er en energi, som hjælper dig med at afstresse og genopbygge. Alt sammen essentielt for overlevelse og oplevelsen af at være hel.

Derfor hælder din krop ligeså meget mod passivitet som aktivitet.

Denne passive energi er forbundet med din evne til at fordøje (både mad, men også begivenheder og oplevelser), gendanne, hvile og restituere. Den foranlediger kvaliteter som modtagelighed, rummelighed og stabilitet.

Passiv energi er ikke en oplevelse der erstatter at være aktiv eller aktiv energi. Du har det bedst, føler dig hel og dig-selv når du er fortrolig med begge – hver for sig eller samtidig.

Passiv og aktiv energi i balance

Når de to oplevelser er der samtidig, ændres den måde, du er aktiv. Din krop genoplader energi samtidig med, at du er aktiv. Den passive energi sørger for at dine gløder ikke går ud, så du ikke bliver udmattet, når du skal hæve dit energiniveau.

De 2 energier sammen skaber sundhed og balance.

De fleste mennesker, som lever i vores moderne samfund, er ikke fortrolige med passive energi. Jeg vil gætte på, at du faktisk bruger en del energi på at kæmpe imod passivitet – ganske ubevidst – fordi du forbinder det med inaktivitet, ligegyldighed, energiløshed og kollaps.

Du forveksler det måske med noget, der minder dig om ikke at kunne handle, om at være frosset og fastlåst. Det kan endda virke truende.

Du er ikke gået i stå fordi du oplever passiv energi

Men Passivitet betyder ikke, at du er gået i stå. Den er, som sagt, essentielt for at have det godt, og du skal lære at åbne en dør til din passivitet. Altså, hvis du vil.

Passiv energi er kritisk for dit velbefindende.

Er du nysgerrig nu på passiv energi, så er du ligesom de mennesker, som opsøger mig. De kommer med vidt forskellige historier, baggrunde, temaer og symptomer, og mit arbejde med en klient ligner ikke nogen andens. Alle mine klienter har et unikt og skræddersyet forløb.

Der er dog en ting som de har til fælles: Uanset hvilket tema de kommer med, så er det på en eller andet måde forbundet ti, at de mangler at forbindelse til deres passive energi.

Det er meget vigtigt for mig at dele dette med dig, fordi nøgle til den forandring mine klienter leder efter, ligger for en stor del i at lære at åbne døren til passiv energi. Det skaber forandring ift. mange forskellige temaer fra f.eks. søvnforstyrrelser og vedvarende hovedpine til f.eks. ikke at kunne finde en partner eller et job de nyder.

Så det at kunne tillade og være fortrolig med passiv energi, er helt essentielt for dit velbefindende på stort se alle planer i dit liv – fra fysisk og følelsesmæssigt til dine beslutninger og handlinger.

Din krop har brug for at du anvender mere end et gear

Du har aldrig lært at være passiv… næsten ingen har. En af mine klienter Kamilla sagde:”Jeg har kun et gear. Og det er det højeste. Hele tiden. Jeg kan ikke skifte og komme ned i gear”.

Det er der primært to grunde til:

  • Din personlige historie forankrer sig over tid i din krop. Måske glemmer du visse oplevelser over tid. Men din krop gør ikke. Disse oplevelser er stadig lageret i kroppen som somatiske mønstre. Nogen af disse mønstre er gamle strategier, du har udviklet tidligt (igen ubevidst) for at kunne føle dig sikker eller dæmpe smerte. Selv om dit liv har forandret sig mange gange siden oprindelsen af denne strategi, så er den stadig lagret i din krop og er aktiv i gang med at udføre det den er designet til. I mange tilfælde er det at undslippe passivitet for enhver pris.
  • Du lever i et samfund, som måler din værdi på hvor aktiv, produktiv og handlekraftig, du er. Så du har også lært og tror derfor også at din overlevelse i form af anerkendelse, effektivitet og produktivitet er direkte forbundet med at være så aktiv som muligt. Det starter allerede når du går i skole og fortsætter op igennem dit liv.


Derfor ved du ikke, hvordan du åbner døren til et passivt flow, for du har aldring lært det.

Lær at åbne for et passivt flow

At lære er at hele og når du lærer at åbne døren til et passivt flow af energi, kan din krop hele og du får det bedre.

Din krop kæmper konstant for at få lov til at bringe passiv energi i flow , men du bremser det ubevidst. For at kroppens naturlige helingsprocesser understøttes, skal du først mærke er, hvordan du bremser den passive energi i kroppen. Og derefter hvordan du gier slip, så det passive flow øges.

Jo mere du lærer det, jo bedre kan din krop hele. Når din krop heler bliver den fri af de kropslige mønstre, som tærer på energien i dig og din krop. Den passive energi bringer dig til de underliggende følelser og temaer forbundet med denne kropslige struktur, som er ansvarlig for symptomer.

Din krop fordøjer og integrerer denne struktur: symptomerne, følelserne, fornemmelserne, og de grundlæggende overbevisninger. Det bliver til ny (og ofte mere) energi. Dit velbefindende øges og du bliver hel – indefra.

Som min klient Fie udtrykker det:”Jeg kan lide den nye Fie”

At gå dybere og åbne døren til passivitet er ikke en proces uden udfordringer. Men tilfredsstillelsen er større, når du bliver hel, med mere end et gear at trække på.

Øvelse i at generere passiv energi

Her får du en kort bevægelses og opmærksomhedsøvelse med fokus på at sætte passiv energi i bevægelse. Øvelsen tager ca. 10 min. Lyt til den en gang og lav den derefter. Du kan sagtens lave den flere gange. Klik på billedet.

Læg mærke til hvad du lærer og oplever vedr. at være passiv. Hvad giver det som du ikke ‘normalt’ har adgang til?

Hvis du føler, at det du bokser med i dit liv og stjæler din frihed og energi er relateret til at være i gang hele tiden (enten fysik eller mentalt), så kan jeg hjælpe dig. Jeg kan lære dig at tillade passiv energi, så din krop får de bedste betingelser for at hele, så du får mere energi og et øget velbefindende.