Uanset hvilket tema en klient bringer til vores samarbejde, er der altid en understrøm af pine og plage forbundet med det tema.

 

Jeg er ellers forsigtig med at bruge ordene altid og aldrig. Men lige her tør jeg godt.

 

Vidste du det?

 

At det faktisk ikke kun er det tema, du bokser med at komme fri af, som dræner din energi, gør dig trist og træt og skaber symptomer?

 

Lidelse, der følger med, har en meget stor aktie i dit manglende velbefindende.

 

Temaet, som kan være alt fra et fysisk symptom eller en situation hvor, du er låst fast, til en følelse, som er vedvarende, har en historie.

 

Temaet styrer din indre dialog. Og den støjer – så sagde han, så gjorde jeg, det er fordi at… Og stjæler din opmærksomhed og derfor også energi fra kroppen. Kroppen magter derfor ikke at udføre sine naturlige ’reset’ mekanismer, som heler og bringer energi og veltilpashed til dig.

 

Kroppen er ’fanget’ og det skaber underliggende lidelse.

 

Du undgår at mærke ned i kroppen

Du kan ikke ændre på din historie. Den er som den er og har formet dig til den, du er i dag.

 

Men de følelser, fornemmelser, attituder og konklusioner, som omkranser din historie, kan du påvirke. Det, som var konklusionen dengang begivenheden fandt sted, er helt sikker ikke rigtigt for dig i dag. Men du relaterer dig til din historie med de samme konklusioner.

 

Og når du mærker ned i kroppen, bringer det gamle følelser og kropslige minder, som du har pakket helt væk. Derfor undgår du at mærke din krop.

 

Når de er pakket væk, kan din krop ikke fordøje dem og frigive energien. Og så opstår lidelse. Og med det en række generende symptomer, som du arbejder hårdt på at reducere.

 

Lad mig gå lige til slutningen

Der er ingen ’quick fixes’.

 

Det ved du nok allerede godt. Alligevel er det meget typisk, at den del i dig, som for alt i verden undgår, at du mærker dybere, sørger for at din opmærksomhed forbliver der hvor det støjer – altså så sagde han osv.

 

Men den indre dialog lever i dit intellekt. Og her har du kontrollen. Du styrer slagets gang. Her investerer du meget energi.

 

Men din krop er ikke med. Du mærker den ikke.

 

Det du mærker er symptomerne, som du fortsat forsøger at fikse.

 

Din krop kan

Når du indvilliger i at mærke kroppen, har du ikke hele kontrollen mere. Derimod bevæger du dig ind i en dybere oplevelse af din eksistens.

 

Din krop er en organisme, som er designet til at bringe balance. Den har en naturlig evne til at fordøje gamle temaer, som er lagret i kroppen.

 

Tænk på dit tema, som noget organisk, der trækker lange rødder igennem hele dit system – muskler, væv, knogler celler, blod og væsker (læs her om somatiske mønstre). De rødder er årsagen til mange af dine symptomer.

 

Du kan betragte kroppens proces mod at skabe balance, som at disse rødder bliver rusket løs og efterhånden slipper taget.

 

I den proces dukker de følelser og oplevelser op, som du har gemt af vejen.

 

Idet du mærker dem (det er både intenst og meget behageligt) restituerer og heler din krop og genvinder energi.

 

Vejen til dig går igennem en mudret oplevelse

 Du skal ned i de mere mudrede dele af din eksistens, for at komme til årsagerne og se klart.

 

Men kroppen kan kun gå igennem den proces, når du er helt med.

 

Når din opmærksomhed er integreret med din krop, så sker transformationen. Det er en dybere oplevelse af dig, som er mudret, fordi den delvis sker ved at du opgiver kontrol og ikke ser klart hele tiden.

 

Den involverer, at du går med kroppen i det den oplever. Også når det er frygt, smerte eller skam. Og her rør du årsagen til at du lider.

 

Det kræver mod og tillid af dig at tillade din krop at gøre det, den er designet til.

 

I den proces oplever du noget, som er udenfor det dit intellekt og ego forstår. Det er en kropslig forståelse, som afslører nye sider af dig og din eksistens. Du mærker, hvad du er og hvad du ønsker dig på en helt anden måde end dit egos ønsker. Det er mere subtilt og meget stærkt.

 

Som jeg sagde før: der er ingen ’quick-fixes’.

 

Men jo mere og mere du integrerer din krop i din væren og gøren, jo mere hel er du.

 

Du har mere energi og mere plads i kroppen. Så du mærker, hvem du er og hvad der er din sandhed, så du kan gøre den forskel i dit liv og i verden, som er vigtig for dig.

 

Med færre symptomer og skavanker, som æder din energi og dit velbefindende.

 

 

Nysgerrig efter hvordan du kan lære at bruge din krop? Klik her.