Telefon: +45 31 36 60 90
Kontakt@Marielumholtz.dk

Hvad er en Somatisk forandringsproces?

En somatisk forandringsproces er en række somatiske lærings og trænings sessioner, hvor du træner din evne til at øge din krops-opmærksomhed, som leder til aktivering af kroppens naturlige helingsproces. I sessionerne bruger jeg berøring, åndedræt, beskrivelse, opmærksomhed og instruktion til at foranledige dette.

Du vil bl.a. opnå mere energi, reduktion af symptomer, forløsning af holdte mønstre, et øget velbefindende, ro mm. Det leder til en indre oplevelse, som kan beskrives som oplevelsen af nye kvaliteter. Disse kvaliteter (f.eks. mod, styrke, forbundethed) kan du anvende til at forandre ting i dit liv, som er relevant for dig.

Hvad sker der i en session?

Hver session er en rejse, hvor vi følger din krop og jeg fletter det kroppen bringer sammen med begivenheder i dit liv på en måde der tillader dig at droppe gamle somatiske mønstre og transformerer dem til kropslige ressourcer, som tillader nye kvaliteter og muligheder at manifestere sig i dig.

En session består nogenlunde af disse skridt:

1. Vi beskriver din situation, hvad du ønsker at forandre og hvad du oplever i kroppen.
2. På briksen skaber vi først nok energi så kropsopmærksomhed øges og læring kan finde sted.
3. Du lærer nu at mærke hvordan fastlåste reaktioner og vaner kommer til udtryk i din krop og dit sind.
4. Du lærer at stoppe de mønstre som ikke gavner dig i dag.
5. Du oplever forandringen og mærker kroppen på nye måder, samt praktisere det du har lært.
6. Du hviler i ca. 5-7 min., så din krop kan integrere det, vi har arbejdet med.

Alle sessioner er forskellige og ovenstående tilpasses løbende efter din krop. Punkt 2-5 foregår på min briks eller i andre relevante positioner – typisk siddende eller stående.

Sessionerne varer ca. 60 minutter. Den første session varer længere da vi først har en indledende samtale. Samtidig, assisterer den øgede kropsopmærksomhed din krop i sin naturlige evne til at hele og skabe balance.

En somatisk forandringsproces starter med at afklare dit mål.

Den første session starter med en samtale, hvor du artikulerer dine ønsker om at forandre noget.

Målet for forandring kan for eksempel være kropsligt, hvor du eksempelvis kan arbejde med et ønske om at stoppe et fysisk symptom (e.g. smerte), få større bevægelsesfrihed, lære at stoppe hovedpine, spændinger mm.

Målet kan også omhandle situationer i dit liv, som ikke er tilfredsstillende eller hvor du mangler frihed. Eksempler på mål kunne være at lære at være direkte, at tage beslutninger, at håndtere frygt og angst eller tillade intimitet mm.

Den første session danner således baggrund for fastsættelsen af et mål for forløbet… altså hvad er det du ønsker at stoppe og hvad vil du lære i stedet.

Efter samtalen arbejder jeg direkte på din krop. Dette betyder, at du skal ligge på briksen og er delvist afklædt (du beholder trusser / tanktop på). I slutningen af sessionen ligger du og hviler med tæpper på inden vi afslutter.

Efterfølgende ugentlige sessioner i et forløb varer ca. 60 minutter. I disse sessioner starter vi med et kort tjek ind om hvad der har forandret sig / du er blevet mere opmærksom på i forhold til det tema vi arbejder med. Derefter arbejder jeg direkte på kroppen.

I løbet af forløbet vil jeg fra tid til anden give dig træning hvis det er relevant og du har lyst til det. Træningen vil være meget varieret (e.g. fysiske øvelser, øvelser i at være opmærksom, skrive øvelser mm.), men fælles for al træning er, at det handler om at øge din kropsopmærksomhed.

Hvordan virker det?

Regelmæssighed er en af de faktorer, er afgørende for at den forandring du ønsker at se, kan finde sted. Der er tale om en læring og heling, så i hver session lærer du noget, som også styrker kroppen helingsproces og bringer dig et skridt videre mod dit mål.

Vi mødes hver uge. Dette gør indlæringen mest effektiv. De gamle mønstre i kroppen, som er dem du lærer at forløse, er stærke og har dybe rødder. Går der meget længere end en uges tid “overtager” det velkendte hurtigt igen og effekten af læringen og muligheden for heling reduceres.

Det er klart, at der undervejs opstår sygdom, ferie, kalender udfordringer o. lign, som skaber nogle huller i denne regelmæssighed. Det er ikke et problem.

Hvorfor et forløb?

Vi har automatisk gentaget det somatiske mønster, der skaber symptomet eller en adfærd, i mange år. Det vil derfor typisk tage tid for kroppen at aflære den underliggende mekanisme og tillade noget nyt i livet. Oplevelsen af forandring opleves gennem forandring i kroppen og i relation til din omverden over tid. Forandringen vil opleves både som små fremskridt og store kvantespring.

I et forløb (afhængigt af hvilket du vælger) lærer du også at træne på egen hånd, det du lærer i lærings-sessionerne. Således har vores samarbejde større effekt på dit liv og du kan mere og mere foranstalte den forandring du ønsker.

Du står bag dit mål

Det er vigtigt, at du står bag dit forløb og det mål vi arbejder imod. Det der sker i forløbet er ikke magi.
Jo mere du giver dig til processen, jo mere vil du opleve de forandringer, du ønsker at se.

Imellem sessionerne lærer og heler du også. Fokus for indlæringen og træningen er altid at øge din kropsopmærksomhed sådan, at det bringer dig tættere på det mål, du har.  Vær opmærksom på hvordan du håndterer din tilstand eller lidelse; bemærk den måde du går på, står, trækker vejret, bevæger dig, mærker, tænker og handler i forskellige situationer.

Hvis du udelukkende relaterer dig til det du oplever efter sessionerne, til omgivelserne eller din tilstand, som et problem der skal løses og at det er nødvendigt at få noget til at forsvinde, da overskygger dette værdien af den indlæring som oplevelserne repræsenterer. Med andre ord, alt hvad du oplever er altid en mulighed for at lære noget. I den forstand er der ingen uønskede oplevelse og andre som er mere værdifulde.

Intensive forløb

Hvis du ikke kan komme ugentligt eller ikke bor i Københavnsområdet, kan et læringsforløb afvikles, som et intensivt forløb. Det vil i praksis sige, at sessionerne afvikles over et kortere tidsrum. Vi planlægger sammen, hvordan sådan et forløb skal løbe af stablen.

Et ‘Holdbar forandring’ forløb kan f.eks organiseres således:

2 sessioner om dagen i 2 dage (f. eks en weekend) eller 1 session om dagen i 4 dage.

OM MARIE LUMHOLTZ OG KROPPE SOM LÆRER

Maria Lumholtz
Jeg er Kropsterapeut, Embodiment Practitioner og faciliterer somatiske forandringsprocesser.

Jeg er indehaver af Kroppe som lærer, og har arbejdet med kroppen i mere end 18 år.

Min passion er at hjælpe dig med at frigøre dig kropsligt fra effekten af traumatiske oplevelser. Disse oplevelser efterlader forankrede stukturer og mønstre i kroppen, som forårsager stress og angst og dagligt fortærer din energi og velbefindende. De er årsag til mange fysiske symptomer og modarbejder din mulighed for at bruge alle dine gaver og opleve glæden ved at være dig.

Jeg kender af egen erfaring konsekvensen af somatiske mønstre. Årevis med uforklarlige smerter og spændinger og en konstant mangel på energi, efterlod mig drænet og ude af stand til fuldt ud at udfolde mit potentiale.

Først da fik bearbejdet mine egne traumer kropsligt, kom jeg ud af en ond cirkel, som havde gentaget sig i årevis. Min krop helede, restituerede og genvandt energi.

Jeg oplevede nu en ny tilstedeværelse i min krop. Det var oplevelsen af mere energi og nye kvaliteter, som gav mig muligheden for at forandre og skabe det, jeg ønskede.
Maria Lumholtz
Jeg oplevede at få det bedre, få mere energi, færre symptomer, bedre humør og have nye muligheder.

KONTAKT INFORMATIONER

Marie Lumholtz: Kropsterapi & Somatisk Træning - København

Holbergsgade 26, 1 tv. 1057 København K
Telefon: +45 31 36 60 90
Email: Kontakt@Marielumholtz.dk
Web: https://MarieLumholtz.dk
Marie Lumholtz: Kropsterapi & Somatisk Træning - København
november 2020
MTiOToFLS
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Kontakt@Marielumholtz.dk
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram