Telefon: +45 31 36 60 90
Kontakt@Marielumholtz.dk

25/01/2017

Du behøver ikke at reducere din mentale power for at øge din kropsopmærksomhed.

Men kropsopmærksomhed påvirker kvaliteten af din mentale power, altså dine tanker, dit intellekt, den måde du processerer information, din evne til at rationalisere og analysere og den måde du tager beslutninger på.

 

Vi lever i et samfund som er dybt investeret i intellektet. Du bliver belønnet for din evne til at bruge din mentale power og rationale til at adressere og løse problemer og udfordringer. Kroppen, er i den henseende, ikke anset som en ressource.

 

Det er ingen hemmelighed at jo ældre du bliver, jo mere investerer du din energi i intellektet og i at tilegne dig viden, analysere, reflektere tænke over osv.

 

 

Samtidig reducerer du det input og den viden der er tilgængelig ved direkte oplevelser gennem kroppen. Det lærer du fra det øjeblik du begynder i skole. Måske endda tidligere.

 

Din krop er ikke en maskine

Du ved sikkert godt, at der er konsekvenser ved repetitiv handling som   at sidde ned lang tid af gangen, skrive på computeren, bevæge computermusen flere timer ad gangen, o.lign. Når du bruger dit intellekt, betyder det oftest, at du gør lige præcis det: bevæger kroppen i repetitive og mekaniske bevægelser. Tænk blot på da du gik i skole, dit arbejde eller dit studie.

 

Dit intellekt er meget krævende. Dit intellekt har faktisk så meget at skulle have sagt, at du helt kan ignorere de signaler kroppe sender, når den har brug for noget. Når du løser mange af dine daglige udfordringer ved hjælp at dit intellekt, bliver kroppen en byrde. Den er besværlig og krævende og afbryder dig i dit virke, når du bliver sulten, træt eller skal på toilettet.

 

Men din krop er ikke en maskine og hader at gentage de samme bevægelser igen og igen. Den protester, når den bliver ekskluderet og sender signaler og skaber symptomer for at få din opmærksomhed. Men på trods af det fortsætter du ufortrødent, fordi dit job eller den situation du er i kræver det og ikke byder på alternativer.

 

Og for det betaler du, før eller siden, en pris. Din krop vil blive ved med at gøre opmærksom på sine behov, lige meget hvor meget du ignorer dem. Og på et tidspunkt larmer det så meget at du ikke kan ignorere det mere. Det er det tidspunkt, hvor du har fået migræne, smerte og spændinger i lænd, nakke, ryg, søvnproblemer eller andre skavanker.

 

 

Du kan bruge din mentale power uden at du ignorerer kroppen

Kroppen elsker og har brug for at bevæge sig på hele sin bevægelses skala, for at du har det godt. For at det kan ske, er du nødt til at bryde de mekaniske bevægelses rutiner og øge din kropsopmærksomhed.

 

Noget af den energi du dagligt investerer i din ’mentale power’, skal du bruge så din opmærksomhed i kroppen øges.

 

’Men hvad så med min mentale power?’, tænker du.

 

Din mentale power bruger du hver dag for at klare dit job, dine udfordringer og leve dit liv. Det er måske ikke så mærkeligt, at ideen om at investere noget mere energi i kropsopmærksomhed vækker skepsis og modstand.

 

Det, at du bruger mere energi til at øge din kropsopmærksomhed, vil påvirke din mentale power, men ikke på den måde du tror.

 

Du lever nok, som de fleste, i et enten/eller sort/hvidt paradigme. Dvs. at din logik vil fortælle dig, at der er 100% energi til rådighed i dig på et givent tidspunkt. Så rent logisk betyder det, at hvis du øger din kropsopmærksomhed, er der mindre energi, som din mentale power kan bruge til at løse dagens udfordringer.

 

 

Forening til en helhed

Og ja, din logik har ret. Men det din logik ikke kan give dig er, den oplevelse det er, når din mentale power og din oplevelses orientret krop forenes. Oplevelsen er nemlig mere end summen af de to. Det er en oplevelse som ikke let kvantificeres og den er meget individuel.

 

I min oplevelse er der tale om et system, ikke en krop og et sind men en helhed. Vi har lært tidligt at splitte helheden. Og det skaber konkurrence mellem delene, hvor dit intellekt vinder de fleste gange.

 

Jeg hjælper mine klienter med er at forene krop og sind til en naturlig helhed. Som hel er du stærkere og har det bedre, for der er ikke længere konkurrence mellem delene, men en oplevelse af at kroppen styrker intellektet og intellektet styrker kroppen.

 

Din mentale power bliver ikke svækket men bliver mere nuanceret og du har flere muligheder med den.

 

Faktisk oplever du at blive mere af sig selv. Det betyder at mærke dit potentiale, din kreativitet og dine kvaliteter, samtidig med at kroppen får lov til at give udtryk for sine behov uden at blive ignoreret.

 

Det er jo for pokker det du leder efter.

Om Mig

Maria Lumholtz

- Certified Pantare i Approach practitioner, Berlin, 2017

- Qualified Grinberg Method Practitioner, Berlin / Spain, 2011 – 2016

- Certified Anusara yoga Teacher, USA, 2007 – 2010

- In depth studies of “Srividya, the Tantric traditions of auspicious Wisdom”, Dr. Douglas Brooks, Ph.D. 2001 – present.

- Yoga Teacher training, 200 hours w. Amy Ippoliti in New York, Anusara Style, 2002

- Certified Holistic Health Counselor, Institute for Integrative Nutrition, New York, 2000

- Uddannet Ingeniør i Eksport og Teknologi, Teknikum (i dag DTU), 1985 – 1990

KONTAKT INFORMATIONER

Marie Lumholtz: Kropsterapi & Somatisk Træning - København

Holbergsgade 26, 1 tv. 1057 København K
Telefon: +45 31 36 60 90
Email: Kontakt@Marielumholtz.dk
Web: https://MarieLumholtz.dk
Marie Lumholtz: Kropsterapi & Somatisk Træning - København
december 2019
MTiOToFLS
« jun  
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Kontakt@Marielumholtz.dk
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram