Telefon: +45 31 36 60 90
Kontakt@Marielumholtz.dk

02/02/2017

Stol på din krop, for den lyver aldrig

Hver gang jeg starter op med en ny klient, vil hun jo gerne vide om jeg kan hjælpe, om hun får det bedre, om de problemer hun bokser med forsvinder.

Og hver gang står jeg overfor et valg omkring hvad jeg siger og hvordan jeg siger det. Altså hvor ærlig skal jeg være?

Min intention er naturligvis at være ærlig. Ingen tvivl om det. Men nogen gange gavner det ikke den person jeg sidder overfor, at jeg er bund ærlig. Fordi hun er ikke et sted, hvor hun ikke endnu kan se visse ting om sig selv og derfor ikke kan høre og integrere det.

Så hvordan finder jeg ud af, hvornår jeg siger hvad til en klinet? Eller en ven, en partner, mine børn?

En ting, jeg har erfaret igennem mit arbejde er, at når jeg lader min krops signaler og fornemmelser guide mig ift. hvad jeg siger til en klient og hvornår, formår jeg at kommunikere selv svære temaer, så min klient kan høre og integrere det. 

Det er fordi, du kan stole på din krop og det du mærker. Fordi kroppen er forbundet til andre og omgivelserne på en dybere og mere subtil måde en intellektet og forståelsen. Gennem din krop kan du fornemme tilstande hos et mennesker, som ikke kan opfanges med intellektet. Det ligger udenfor ord og sprog.

Hvad gør du med kroppen når du "lyver"?

Din krop lyver ikke. Du er nødt til at gøre dig følelsesløs og ignorere din krop for at kunne lyve. Især når du lyver overfor dig selv.

Du ved ikke altid selv, at du lyver hvorfor dig selv, fordi du har lægt låg på det, du mærker. Du ’fjerner’ din opmærksomhed fra din krop og så 'eksisterer' den del af dig ikke i din bevidshed.

Det betyder måske, at du bliver i situationer, som ikke er sunde for dig. Bliver i et job eller et forhold, som er usundt.

Dette er blot et eksempel. Det er ligeså sandt for andre oplevelser som at du er god til noget, men kan ikke mærke det. Eller du har succes på jobbet, men du kan ikke mærker det. Eller du behandler dem omkring dig uden respekt, men kan ikke mærke det.

Din krop lyver ikke. Din krop registrerer, at du gør noget, som ikke er sundt for dig. Men du kan ikke mærke det.

Kroppen lyver aldrig og viser når noget ikke virker og når den har brug for opmærksomhed. Det gør den ofte ved at skabe fysiske symptomer: kvalme, spændinger, hovedpine, mavesmerter mm.

At leve helt er at turde leve som din krop

Dr. Brene Brown, en vis kvinde, sagde i et interview: ”Hvis jeg ikke er en lille smule dårlig når jeg er færdig (med at give et foredrag), så var jeg nok ikke tilstede, som jeg burde have været tilstede.”

Det, jeg hører hende sige er at hun er villig til at mærke kroppen, samtidig med det hun gør og det som sker omkring dig.

Grunden til at du ikke mærker kroppen til at starte med, er at når du mærker kroppen, vil du mærke alt, hvad der er i kroppen.

Og så kommer du uden tvivl til at opleve noget ubehageligt og det bliver måske intenst. Og det har du ikke lært at håndtere og være med.

Men det giver kroppen mulighed for at blive fri for spændinger, skavanker og symptomer. Og så får du det bedre. (læs her om somatiske mønstre)

Jeg lærer  - eller gen-lærer - mine klienter at stole på deres krop, at mærke deres krop. Din krops egen helingsmekanisme virker optimalt, når du indvilliger i at mærke hele din krop, inkl. ubehag og smerte.

Vi lærer henad vejen, at blokere for de oplevelser vi finder ubehagelige. Det gør vi ved ikke at mærke kroppen. Og prisen er vi lever en slags løgn, en indbildning fordi du ikke har hele dig med. Du afskærer dig fra at opleve de sider, som er udfordrende eller gør ondt.

Vejen ud af denne indbildning er igennem de oplevelser, du har blokeret  - f.eks. frygt og smerte er to klassikere. For disse to oplevelser er vejen til alle de andre oplevelser du har mulighed for inkl. glæde, kærlighed, nydelse osv.

Og al det får du adgang til, når du stoler på din krop og tør lade den guide dig til at leve ærligere.

Om Mig

Maria Lumholtz

- Certified Pantare i Approach practitioner, Berlin, 2017

- Qualified Grinberg Method Practitioner, Berlin / Spain, 2011 – 2016

- Certified Anusara yoga Teacher, USA, 2007 – 2010

- In depth studies of “Srividya, the Tantric traditions of auspicious Wisdom”, Dr. Douglas Brooks, Ph.D. 2001 – present.

- Yoga Teacher training, 200 hours w. Amy Ippoliti in New York, Anusara Style, 2002

- Certified Holistic Health Counselor, Institute for Integrative Nutrition, New York, 2000

- Uddannet Ingeniør i Eksport og Teknologi, Teknikum (i dag DTU), 1985 – 1990

KONTAKT INFORMATIONER

Marie Lumholtz: Kropsterapi & Somatisk Træning - København

Holbergsgade 26, 1 tv. 1057 København K
Telefon: +45 31 36 60 90
Email: Kontakt@Marielumholtz.dk
Web: https://MarieLumholtz.dk
Marie Lumholtz: Kropsterapi & Somatisk Træning - København
december 2019
MTiOToFLS
« jun  
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Kontakt@Marielumholtz.dk
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram