dk england
winter flower

Sådan ændrer du din selvoplevelse fra værdiløs til ressourcestærk.

Inkl. audio øvelse på ca. 10 min.

 

Da jeg var omkring 30 år, søgte jeg uopfordret et job. Jeg blev meget begejstret, da jeg blev inviteret til at tale med lederen. Det skulle foregår over tlf. Jeg sad klar ved tlf., da han ringede.

 

Interviewet tog lige præcis 2 min., for der lagde han røret på, og det var slut. Han var ikke interesseret i at tale mere med mig, eller ansætte mig for den sags skyld. Den oplevelse efterlod mig med en følelse af, at jeg ikke var god nok og ikke tilførte værdi.

 

Ikke kun i det job jeg havde søgt, men følelsen af at være værdiløs krøb ind i mange andre sammenhænge, i lang tid efter. Faktisk fordi at følelsen af værdiløshed var der allerede inden min samtale med ham. Måske ikke så tydeligt. Men den styrede helt sikket min måde at være og agere på i mange situationer. Det at han smed røret på, var som brænde på det bål, så følelsen af at jeg var værdiløs blussede op i lys lue.

 

En insisterende følelse

 

Følelsen af at være værdiløs er en stærk oplevelse. Det er ikke sikkert, at du mærker den direkte. Måske opererer den i baggrunden. Men den er drivkraften, der gør dig über pligtopfyldende og ansvarlig.

 

Du tager flere opgaver end du egentlig kan klare – de ekstra arbejdsopgaver, kagebagning til klassen time, hjælper dine venner, der hvor du egentlig havde tænkt dig at hvile.

 

Selvom du ikke orker mere og ingen energi har, så fortsætter du, for drivkraften bag følelsen tillader ikke, at du stopper. Den kan nemlig kun tilfredsstilles, når du er i gang og knokler derudaf. Så oplever du at være værdifuld, og føler at du må være her. Dette forstærkes når andre roser dig og siger, at det er godt, at du er her.

 

Og selv når andre roser din indsats, er du kritisk overfor den, og du lader faktisk ikke deres ord komme ind og røre dig på en måde, hvor du mærker at det er godt nok; du er god nok. Lige meget hvor hårdt du arbejder, er det aldrig godt nok i din egen verden.

 

Prisen du betaler, er at din krop er blevet træt og udmattet. Hver gang du stopper for at tage et hvil, er du stadig ”i gang” indvendig, urolig, fyldt med tanker om, hvad du burde gøre, gennemløber dagens scenariet for at fejl-finde, osv.

 

Ideen om at gøre noget af lyst er ganske fraværende i dit liv. Hvis du ind imellem gør noget for dig selv, giver det anledning til dårlig samvittighed.

 

Selvom du udadtil virker velfungerende og det ser ud til at du har styr på dit liv, så har du faktisk ingen ressourcer. Og så er der ikke langt til at dit velbefindende reduceres, du får skavanker og kan ende med stress og udbrændthed.

 

 

Så spørgsmålet er, hvad gør du så med sådan en stærk følelse, som værdiløs, som har godt fat i dig og ikke slipper? Hvordan bevæger du dig med den følelse, så den kan forandres til en oplevelse af ressourcer?

 

 

Forandringen fra værdiløs til ressourcestærk går gennem kroppen

 

For at du kan fungere med så stærk følelse, holder du den tæt til dig i kroppen, og holder den under kontrol og det er derfor, den ikke slipper. Dvs. at du mærker den …. Men ikke fuldt ud (jeg kommer til hvad det vil sige). Det er en opgave som sluger din energi. Og da den er ganske ubevidst, forstår du ofte ikke, hvorfor du er så træt.

 

Følelsen sidder således ‘ufordøjet’ i din krop, når du ikke mærker den fuldt ud. At mærke en følelse fuldt ud er svært at beskrive, da det er en oplevelse. Jeg gør mit bedste:

 

”Når du mærker en følelse fuldt ud, er du villig til at bevæge dig med følelsen og den strømning det skaber, når du slipper taget – uden helt at forstå processen? Når du bevæger dig med mærker du. Det skaber strømning, som din krop har gavn af. Den absorberer energien fra denne strømning og den naturlige helingsproces har bedre vilkår. Din krop fordøjer ’det gamle’ og bruge energien til at hele, reparer og restituere.”

 

Det skaber ligevægt. Når du forbinder dig til din fysiske krop, bevæger du dig gennem en indre oplevelse, som integrerer delene af dig og bringer en større helhedsoplevelse. Det forbinder dig naturligt med dine ressourcer. Du oplever, at du er ressourcestærk – både fysisk, mentalt, følelsesmæssigt.

 

Hvordan gør jeg det så?

 

Forandringen fra værdiløs til ressourcestærk sker naturligvis ikke med et trylleslag (suk), men er en proces, du skal være villig til at gentage gennem træning og opmærksomhed. Hvor du, gennem din krop og dine bevægelser, forbinder dig med dine ressourcer, opdager og udforsker dem og bringer dem ind i verden.

 

Jeg har hjulpet mange klienter med at frigøre deres krop fra forankrede stukturer og følelsen af værdiløshed, som dagligt fortærede deres energi og velbefindende. De er alle blevet mere ressourcestærke og forbundet til deres indre ressourcer (se her hvad mine klienter siger).

 


 

Du kan starte med den her audio øvelse: ”Øvelse: Gennem kroppen fra værdiløshedsfølelse til ressourcer”

 

 


 

IMG_1028Til dig, som stadig kæmper med er tilbagevendende tema, selvom du har gjort mange ting for at forløse det.

 

 

Lad mig hjælpe dig. Lær at bruge din krop til at at frigøre dig fra forankrede stukturer og mønstre, som dagligt fortærer din energi og velbefindende, er årsag til symptomer, træthed, tristhed mm. og modarbejder din mulighed for at bruge alle dine gaver. Bliv hel og få glæden ved at være dig tilbage.

 

LÆS MERE OM 1:1 HJÆLP

LÆS MERE OM HOLDTRÆNING

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>