dk england
Idea concept with row of light bulbs and glowing bulb

Jeg blev fri til at gøre mig bemærket

For mig var det at undgå at blive bemærket.

 

Jeg kan ikke helt huske, hvornår det begyndte at være sådan. Men det forekommer mig, at det var da jeg afsluttede folkeskolen og startede i gymnasiet.

 

På det tidspunkt blev jeg bevidst om, at jeg havde en kæmpe modstand mod at skille mig ud og være synlig. Det er en rød tråd, jeg kan trække, igennem alt hvad jeg har oplevet siden den tid og helt op til i dag.

 

Den tendens eller mønster har styret rigtig meget af mit liv. Det gælder alt fra hvilken uddannelse jeg valgte, de jobs jeg fik, den type kæreste jeg tiltrak og der hvor jeg valgte at bo.

 

Det havde en kæmpe indflydelse på, hvordan jeg var i sammenhæng med andre mennesker.

 

På den tid i gymnasiet, var det at undgå at blive bemærket, faktisk noget som hjalp mig med overhovedet at kunne fungere.

 

Hvis jeg sørgede for ikke at tiltrække for meget opmærksomhed, så kunne jeg slappe af og deltage.

 

Men så kom der et tidspunkt efter gymnasiet, hvor mønsteret faktisk begyndte at begrænse og hæmme mig. For samtidig med at jeg undgik opmærksomhed, mærkede jeg også en trang til at bidrage, til at deltage mere fuldt ud, med det jeg havde at tilbyde.

 

Som konsekvens følte jeg mig aldrig helt tilfreds og glad. Senere fulgte de fysiske skavanker, som kroniske spændinger i nakke og lænd.

 

Jeg gav ikke op

Nu er jeg af natur en, som ikke giver op så let. Så jeg ledte efter nogen eller noget, der kunne hjælpe mig med at forandre og blive fri af mit mønster. Så jeg kunne blomstre.

 

Og jeg fik hjælp mange steder. Alt fra psykolog/terapi, alternative behandlinger og healing, yoga og kost. Jeg blev rigtig klog på mit mønster og dets historie. Jeg lærte metoder og teknikker, så jeg kunne træde frem. Men det var pga. teknikkerne, at det lykkedes mig og ikke fordi, jeg i sandhed var fri af mønsteret.

 

Det der gjorde den absolut afgørende forskel, så jeg i dag er fri til at gøre mig bemærket, var at lære at dykke ned i min krop oplevelsesmæssigt, snarere end intellektuelt eller som en ide.

 

At tale eller forstå oplevelsen er ikke det samme, som at lade kroppen opleve og fordøje den. Lidt ligesom at tage en online yoga klasse ikke er det samme, som at være tilstede i et rum med andre levende, åndende kroppe.

 

Ser du kroppen forvrænger ikke fortiden, som vores hukommelse gør det.

 

Din krops hukommelse fortæller historien og viser tydeligt, hvad der er på færde. Det gør den i form af de somatiske mønstre, som er indlejret i kroppen (læs mere om somatiske mønstre her).

 

Jeg lærte at mærke, hvad der sker fysisk i kroppen, når jeg oplever trangen til at undgå at blive bemærket.

 

Jeg lærte hvordan mønsteret sidder fastlås i kroppen, mærke al den energi, som mønsteret konsumerer. Jeg lærte fysisk at give slip på mønsteret.

 

Jo mere jeg lærte det, jo bedre fordøjede min krop gamle følelser – frygt og vrede – og frigive energien.

 

Da jeg lærte det forandrede alt sig. Jo bedre jeg blev til at arbejde med det somatiske mønster, jo friere blev jeg til at gøre mig bemærket. Jeg fik det fysisk bedre, da spændinger slap og kroppen helede gamle skader.

 

Du behøver ikke at ændre det ydre for at blive fri

Nu tænker du måske: ”Er jeg nødt til at ændre hele mit liv for at opnå den frihed?”

 

Nej, overhovedet ikke. Du behøver ikke at ændre en eneste ting eller omstændighed i dit liv. Du kan beholde det samme job, de samme venner, den samme partner, de samme fritidsinteresser.

 

Og stadig føle en frihed du aldrig har oplevet før. Du vil vide, ikke intellektuelt, men som en fysisk kropslig intuition eller instinkt, at hvis du vil ændre på noget, så er det muligt.

 

Du vil ikke længere i samme grad være udefra-styret. Det betyder ikke at ting ikke længere påvirker dig. Nærmere tværtimod.

 

Det betyder, at du ikke handler, som en reaktion på de påvirkninger, men at du tager det, som påvirker dig og internaliserer det først. Dvs. at din krop, hjerte og sind får lov til at fordøje inputtet, før du handler. Og når du handler, så er den handling en forlængelse af den, du naturligt er. En forlængelse af dit potentiale.

 

Dit liv bliver styret af dig

Og jeg lover dig, at når du først har haft oplevelsen af at være fri i din krop og du er i stand til konsekvent at skabe den oplevelse for dig selv, så er du – tør jeg sige det – lykkelig.

 

Du bliver mere af den, du ved du er. Da du var lille havde du en drøm, eller en følelse af hvad du kunne blive. Den eller en ny drøm kommer indenfor rækkevidde, når du lever mere og mere som og i din krop.

 

Oplevelsesorienteret kropslæring var nøglen til at trævle mit mønster op. Og transformere en gammel velkendt oplevelse af ikke at risikere at blive bemærket til frihed og muligheder.

 

I dag er det mig som styrer mønsteret og ikke mønsteret, som styrer mig.

 

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>